Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $post_id in /customers/2/8/c/gerdrenders.be/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-value.php on line 270 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $value in /customers/2/8/c/gerdrenders.be/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-value.php on line 398 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $post_id in /customers/2/8/c/gerdrenders.be/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/api/api-value.php on line 483 Deprecated: Required parameter $value follows optional parameter $name in /customers/2/8/c/gerdrenders.be/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/class-acf-data.php on line 112 Deprecated: Required parameter $data follows optional parameter $key in /customers/2/8/c/gerdrenders.be/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/cache.php on line 399 Deprecated: Required parameter $value follows optional parameter $key in /customers/2/8/c/gerdrenders.be/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields/includes/ajax/class-acf-ajax.php on line 99 E.F.T. - Hartcoherentie - Gerd Renders
Gerd Renders
E.F.T. & Hart-coherentie Practitioner

Info

Gary Craig is de ontwikkelaar van E.F.T.

Gary Craig, ingenieur en afgestudeerd aan de gerenommeerde Stanford University. Gary Craig had veel kennis op gebied van psychologisch georiënteerde methodes. Hij noemde zijn ontwikkeling E.F.T en stak al zijn energie in het verdere onderzoek
en verspreiding van de techniek, met veel succes. Door zijn uitstekende analytische handigheid, begin jaren 1990, maakte hij de E.F.T techniek mogelijk voor iedereen, bruikbaar op een eenvoudige manier.

Hoe ikzelf kennis maakte met de E.F.T. techniek.

Door een vriendin die me vertelde over tikken op je gezicht en lichaam en je zo bevrijd werd van emotionele klachten,dit wekte toch mijn nieuwsgierigheid. In mijn praktijk waar ik voetreflex-massage toepas en ook geconfronteerd word met heel wat emotionele klachten kan ik niet altijd een antwoord bieden op diepe emotionele
klachten.  Ik wou het zelf ervaren. Dit was de reden om een afspraak te maken bij Koenraad en Véronique in Sinaai.

E.F.T. Practitioners en leraars.

Vertelde Koenraad dat mijn jongste dochter op haar 6,5 jaar een hersenvlies-ontsteking had gehad, een zeer ernstige vorm, op intensive gelegen en dan nog 10 dagen ziekenhuis. Door het oog van de naald, zoals ze het noemen. Zonder dat ik het realiseerde sliep ik nog continu in waak-toestand, vandaar ook mijn vermoeidheid, en nog stress-gevoeliger.
Ik werd begeleid door Koenraad met het tikken en zo werd elk emotioneel aspect benoemd, van het vertrek thuis naar het ziekenhuis, spoed, intensive enz. Had niet verwacht dat het nog zo emotioneel zwaar was, ik dacht dat ik het verwerkt had, wat helemaal niet zo was. Na een tijdje tikken voelde het als een opluchting. Koenraad vroeg me opnieuw alles te vertellen en de zware emotionele lading was eraf.

Maar dan kwam het ongeluk van mijn vader ineens naar boven, zolang geleden, ik was toen 13 jaar oud. Mijn vader was zelfstandige en was een huis aan het bouwen voor ons. Mijn moeder en mijn jongere broer waren ook aanwezig op de dag van het ongeluk. Ook nog een aantal andere die meewerkten.Mijn broer en ik vonden het leuk stenen aan te geven en mee te helpen. Op het eind van de dag moest er nog alleen de betonmolen worden gereinigd. Had mijn vader al gevraagd of ik het mocht doen, maar hij zei hierop, iedereen heeft hard genoeg gewerkt en dat doe ik nog wel. Toen gebeurde het, hij vulde de betonmolen met water en er volgde een enorme schreeuw(doodskreet). Hij was geëlektrocuteerd. Iemand probeerde nog met hart-massage, niets kon hem nog helpen. Had het gevoel dat ik zou flauwvallen toen ik het Koenraad vertelde. We hebben op alles getikt wat er die dag gebeurd was, tot ik het kon vertellen zonder emotionele pijn!
Een bevrijding! Zou er geen ander woord voor vinden, zo voelde het!

In 2006 volgde ik sporadisch enkele weekends E.F.T.

Na een tijdje kreeg ik een e-mail van Koenraad en Véronique, dat er een twee jaar durende opleiding was van de E.F.T. techniek bij hun in de E.F.T. academie in Sinaai. Deze heb ik dan gevolgd.

In de e.f.t academie heb ik ook de cursussen Hartcoherentie gevolgd .